Omdat EZA Verzekeringen dit jaar 50 jaar bestaat hebben we besloten om 3 projecten in het buitenland te ondersteunen met een eenmalige gift. De gift moest besteed worden aan een project in 1 van de zendingsgebieden. We hebben veel inzendingen gehad, in eerste instantie zouden we 1 project steunen maar omdat er zoveel waren hebben we ervoor gekozen om er 3 te steunen.

Op deze manier kunnen we onze betrokkenheid bij het zendingswerk tonen in plaats van alleen maar de financiele dienstverlener te zijn. Ons hart is betrokken bij het werk in de zending en dat hebben we op deze manier willen laten zien.

Project: Medische kliniek in Congo

Update 16 april:

Inmiddels hebben Ronald en Ingeborg een watertank kunnen kopen en installeren en ze zijn bezig met de verdere inventaris. Op dit moment worden de handwas stations gemaakt door een van de voormalige straatjongens waar ze mee werken. Mooi om te zien dat er steeds meer vorderingen zijn.

Roland en Ingeborg Bahozi werken in het oosten van de Democratische Republiek Congo. Roland is een Congolese voorganger en Ingeborg is in Nederland opgeleid als kinderarts. Al jaren hebben ze de droom om een medische kliniek te starten. Door middel van deze zorg willen ze moeder en kind-sterfte verminderen en leiden door ziekte verminderen. Ten midden van veel militaire onrust hebben ze het eerste kliniek gebouw gebouwd. Dankzij de donatie van EZA kan begonnen worden met de inrichting van de kliniek!