Nieuws

9 december 2020

Bericht omtrent faillissement Conservatrix

Wellicht heeft u al vernomen dat verzekeraar Conservatrix failliet is verklaard door de rechter. Iedere polishouder krijgt volgens de curatoren voor 20 december een brief namens Conservatrix met daarin meer uitleg. Wanneer u deze brief niet ontvangt neem dan contact met ons op.

Wij begrijpen uw zorg en vinden het erg vervelend dat we u op dit moment niet meer duidelijkheid kunnen geven. Ook onze pensioenen zijn onder gebracht bij Conservatrix waardoor het onszelf dus ook raakt.

Vanzelfsprekend zullen wij het nieuws nauwlettend volgen en u informeren zodra er meer bekend is. Verder willen we u verwijzen naar de website van Conservatrix, hierop is veel informatie te vinden welke door de curatoren bekend is gemaakt. www.conservatrix.nl

Tevens kunt u zich aanmelden bij https://stichtingpolishoudersconservatrix.nl/

12 juni 2020

Vergoeding coronatest

Coronatest in verband met ziekte
Is een expat ziek, is er het vermoeden van corona en wordt de expat hiervoor getest? Dan worden de kosten van de test vergoed, zoals dat geldt voor diagnostische tests voor elke ziekte. Uiteraard brengen we wel het eventuele eigen risico in mindering, voor zover dit nog niet is ‘opgebruikt’.

Coronatest om te reizen
Heeft de expat een negatief testresultaat nodig om te mogen reizen/vliegen? Dan zijn de kosten normaal gesproken voor de klant zelf. Maar gezien de bijzondere omstandigheden komen we de klant in 2020 tegemoet met een éénmalige vergoeding van maximaal € 25,- per persoon. Hierop wordt het eigen risico niet toegepast. De voorwaarde is dat de klant een ziektekostenverzekering bij ons heeft.

Coronatest in Nederland
Een expat die zich in Nederland bevindt kan zich op dit op dit moment kosteloos laten testen. De test moet dan bij de GGD worden aangevraagd.

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/testen/aanmelden-test

31 maart 2020

In verband met de Coronacrisis is het tussentijds verblijf in Nederland voor zendelingen verlengd tot minimaal 6 maanden in plaats van 4 maanden. Wanneer na 6 maanden blijkt dat er nog steeds sprake is van gesloten grenzen zullen we opnieuw in gesprek gaan met de Goudse over een verlenging.

20 maart 2020

Kijk ook via onderstaande link van Missienederland voor meer informatie.
https://www.missienederland.nl/beweegdekerk/artikel/2020/03/19/Zending-en-corona-een-aantal-richtlijnen

19 maart 2020

Als je in het buitenland bent kun je je aanmelden op de onderstaande website van de overheid. Je wordt dan op de hoogte gehouden van de situatie en wijzigingen van het land waar je je op dat moment bevind.

Ook is er veel een informatie te vinden op de pagina nederlandwereldwijd.nl

informatieservice.nederlandwereldwijd.nl

18 maart 2020

Bekijk onze laatste nieuwsbrief hier.

18 maart 2020

Er zijn vanuit veel verschillende landen vragen en onduidelijkheden over de situatie omtrent het Coronavirus. De situatie veranderd per dag, daardoor zullen ook de keuzes die mensen moeten maken of men wel of niet terug naar Nederland moet komen bijzonder lastig zijn. Enerzijds is het zo dat wanneer je geen klachten hebt en dus gezond bent er geen noodzaak is om naar Nederland te komen. Anderzijds weten we niet tot wanneer er nog naar Nederland gevlogen kan/mag worden.

Wanneer je het EZA Expat Pakket hebt afgesloten en je bent in het buitenland is er gewoon medische dekking voor alle medische zorg, óók als dit verband houdt met het Coronavirus. Er is ook recht op repatriëring voor het geval het noodzakelijk is om vervoerd te worden naar een plaats waar goede medische zorg voorhanden is. De dekking voor repatriëring is gemaximeerd op € 75.000,-, dit zal normaliter voldoende zijn voor dit soort situaties.

Echter wanneer de lokale overheid het niet toestaat om een land in of uit te reizen of ander vliegverkeer verbied is het ook voor medische vluchten waarschijnlijk een probleem. We proberen eenieder zoveel mogelijk op de hoogte te houden met de kennis en wetenschap die we op dit moment hebben.

Laten we bidden en hopen dat dit virus snel onder controle is. Wij wensen iedereen heel veel sterkte en wijsheid toe in de komende tijd. Klik hier voor informatie van de alarmcentrale (Healix) voor meer informatie en het advies wat zij geven. Zij zullen hierin ook updates geven.

In verband met de Coronacrisis is het tussentijds verblijf in Nederland voor zendelingen verlengd tot minimaal 6 maanden in plaats van 4 maanden. Wanneer na 6 maanden blijkt dat er nog steeds sprake is van gesloten grenzen zullen we opnieuw in gesprek gaan met de Goudse over een verlenging.