Omdat EZA Verzekeringen dit jaar 50 jaar bestaat hebben we besloten om 3 projecten in het buitenland te ondersteunen met een eenmalige gift. De gift moest besteed worden aan een project in 1 van de zendingsgebieden. We hebben veel inzendingen gehad, in eerste instantie zouden we 1 project steunen maar omdat er zoveel waren hebben we ervoor gekozen om er 3 te steunen.

Op deze manier kunnen we onze betrokkenheid bij het zendingswerk tonen in plaats van alleen maar de financiele dienstverlener te zijn. Ons hart is betrokken bij het werk in de zending en dat hebben we op deze manier willen laten zien.

Project: Steun voor Haitiaanse kinderen

Het begin van een ongewoon avontuur

In 2011 vertrok ik, Jacqueline Destiné-van de Weerd, naar Haïti, met het idee om zes maanden te helpen tijdens de cholera-uitbraak. Maar wat begon als een kort verblijf, veranderde al snel in een levenslange toewijding. Nu, 12 jaar later, ben ik getrouwd met Berlange, heb ik twee prachtige Haïtiaanse stiefzonen, en woon en werk ik permanent in Haïti. Mijn werk hier doe ik pro Deo, als vrijwilliger, en ik ben volledig afhankelijk van sponsoren, waaronder de geweldige Stichting Hoop Haïti (www.hoophaiti.nl) in Passe Catabois, Noordwest Haiti.

Een leven gewijd aan de Haïtiaanse gemeenschap

Mijn werk speelt zich af in het ziekenhuis van Passe Catabois, in Noordwest Haïti. In 2001 werd dit ziekenhuis opgezet, en met een team van zowel Nederlandse als Haïtiaanse medewerkers, voorzien we een groot gebied van broodnodige gezondheidszorg.

Vijf dagen per week runnen we hier een kliniek, en ik werk samen met een Haïtiaans team. Onze patiënten zijn zeer divers waaronder ook veel kinderen. De mensen betalen naar kunnen en in veel gevallen is de zorg gratis of voor een gereduceerde prijs. De meeste gezinnen leven onder de armoedegrens en hebben grote moeite met het bekostigen van basisbehoeften als gezondheidszorg.

De Uitdagingen van Toegang tot Medicijnen

Vroeger ontvingen we medicijnen van hulporganisaties of via containers uit Nederland. Door de huidige onstabiele situatie in Haiti is de hulp door organisaties weggevallen en containers kunnen niet meer worden verstuurd. Hierdoor moeten alle medicijnen nu ter plekke worden ingekocht en is het moeilijk geworden om de medicijnen gratis of voor een kleine prijs te verstrekken.

Een geschenk van liefde van EZA Verzekeringen

De gift van €1000 van EZA, vanwege hun 50-jarig jubileum, heeft een directe impact op de meest kwetsbare Haïtiaanse kinderen. Met deze financiële steun hebben we medicijnen specifiek voor kinderen kunnen aanschaffen. Ouders kunnen nu tegen een kleine vergoeding, of in sommige gevallen zelfs gratis, medicijnen krijgen voor hun zieke kinderen.

Dank vanuit het hart

Ik ben enorm dankbaar dat ons project is geselecteerd voor deze jubileumgift van EZA Verzekeringen. De bijgevoegde foto’s laten zien hoe deze gift al enkele kinderen in de Haïtiaanse samenleving heeft geholpen. 🙏

Swipe hieronder voor meer foto’s.