Waarom is het belangrijk om

te weten hoe lang ik naar het

buitenland ga?

Het is belangrijk om te weten of u voor langer dan 8 maanden naar het buitenland gaat. Wanneer u langer dan 8 maanden uit Nederland gaat moet u zich uitschrijven bij de Nederlandse gemeente (BRP). Dit is belangrijk om te bepalen welke maatregelen er getroffen moeten en kunnen worden om de financiële risico’s af te dekken. Zo moet er dan bijv. nagedacht worden over wat voor soort ziektekostenverzekering er afgesloten moet worden maar ook of de AOW in Nederland vrijwillig voortgezet wordt. We kunnen samen met u kijken wat voor uw specifieke situatie het beste is.

Een verstandige keus

Wie betaalt de kosten als u of uw familielid gewond raakt? Uw achterban zal u dankbaar zijn als u kiest voor een goede verzekering met een uitgebreide dekking. Kosten voor een ziekenhuisopname kunnen (ook in bijvoorbeeld Addis Ababa) behoorlijk oplopen. Een infectie, botbreuk of ander trauma kan u overal overkomen. Daarom heeft EZA Verzekeringen het EZA Zendelingen Pakket heeft ontwikkeld. Deze expat-polis speciaal voor zendelingen biedt een reeks verzekeringen waarmee u zorgeloos kunt vertrekken. Dat betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over hoge kosten als er iets mis gaat.

U staat op het punt om een grote stap te maken. Een stap die misschien wel levens veranderend is. Voor u en voor de ander. De zending in gaan is een weloverwogen beslissing. Hoe ver bent u? Hebt u een sterk TFT opgezet? Staat uw kerk achter u? Hebt u al besloten of u zich aan wil sluiten bij een stichting? En hoe zit het met uw verzekering? Waarschijnlijk voelt u zich beschermd en gezegend, dat is een goede zaak. Toch is het goed om stil te staan bij verzekeringen. In Nederland kunt u ook betrokken raken bij een ongeluk of diefstal, maar met uw Nederlandse verzekering bent u in uw zendingsgebied niet gedekt!

Vrijblijvend advies over vertrek naar het buitenland is gratis.

Bestel het gratis boekje Zending Verzekerd vol tips over verzekeringen!