Met het noodfonds bieden we steun

aan zendelingen die dit het

hardst nodig hebben.

In Nederland kun je je tegen bijna alles verzekeren. Je zou kunnen stellen dat we een land zijn waar geen risico onverzekerd is. Dit betekent dat we ons bijna nooit zorgen hoeven te maken over de kosten op het moment zich een nare gebeurtenis voordoet. Voor zendelingen is dit eigenlijk niet anders. Met een uitgebreide verzekering zoals het EZA Expat Pakket, kunnen zendelingen zich verzekeren voor de meeste gebeurtenissen.

Maar er zijn situaties die niet te verzekeren zijn

Binnen het EZA Zendelingen Pakket zijn erg veel zaken standaard gedekt. Zelfs molest, dat is al bijzonder. Maar er zijn zaken die niet te verzekeren zijn. Het gaat dan om uitzonderlijke situaties waardoor mensen in financiële problemen kunnen komen. Voor deze gevallen heeft EZA Verzekeringen het Noodfonds in het leven geroepen. Dit is een financiële ondersteuning voor zendelingen die in grote problemen zitten. Met het noodfonds bieden we steun aan zendelingen die dit het hardst nodig hebben. Zo helpen we voorkomen dat een financiële strop zendelingen ernstig beperkt in het hun missie.

“Voor ons betekent toegewijde ondersteuning aan zendelingen méér dan het bieden van goede verzekeringen.”

Autoschade

De auto van de familie Boonstra

Het zendingsgezin Boonstra is werkzaam in Indonesië. Zij hebben een busje waarmee ze hun kinderen elke dag naar school brengen. Het busje wordt ook gebruikt om mensen in hun zendingsgebied te bereiken. Op een ochtend rijdt meneer Boonstra naar een oudere mevrouw om haar op te halen voor een bezoek aan het ziekenhuis, 35 kilometer verderop. Hij rijdt door een kuil en raakt een grote steen. De olie stroomt uit de motor en deze slaat vast! De motor is niet meer te repareren en moet vervangen worden. Dit is niet gedekt in de verzekering, de auto is niet total loss verklaard. De vervanging van de motor kost 78.600.00 roepies, ongeveer 5.400,- euro. De Familie Boonstra heeft dit geld niet paraat, maar kan ook niet zonder auto! Dit is een moment waarop het noodfonds van EZA Verzekeringen de uitkomst kan bieden. Nu kan meneer Boonstra zijn auto laten repareren en snel verder met zijn missie.

Huisvesting

Het afgebrande huis van mevrouw Jakoba

Mevrouw Jakoba werkt in Ethiopië als zendelinge. Door een storing in het stroomnet is haar wasmachine in brand gevlogen. Zij was niet thuis en haar huis is volledig afgebrand. De inboedelverzekering die zij bij het EZA Expat Pakket afsloot dekt de kosten voor nieuwe spullen. Zij heeft nu tijdelijke huisvesting nodig, iets wat niet in haar budget is meegenomen. Ze zal binnen enkele weken door haar geld heen zijn, tenzij ze een manier vindt om de kosten voor de huisvesting bij elkaar te krijgen. Mevrouw Jakoba neemt contact op met EZA Verzekeringen. Wij spannen ons in om haar te helpen. Uiteindelijk vinden we een gepaste oplossing. Mevrouw Jakoba krijgt een tijdelijke woonruimte, waardoor zij verder kan met haar missie. Aan deze voorbeelden kunnen geen rechten worden ontleend, het gaat hier om hypothetische situaties.

En nu?

Was dat wel te verzekeren?

Het kan zijn dat u in een situatie komt waarvoor u niet bent verzekerd. Dit betekent niet direct dat u aanspraak kunt maken op het noodfonds. Met het EZA Expat Pakket kunt u zich voor veel zaken goed verzekeren. Kom niet voor verrassingen te staan, neem contact op met onze adviseur voor duidelijke antwoorden. Het noodfonds wordt opgebouwd met winst van de organisatie. Jaar na jaar groeit het fonds. Daardoor zullen steeds meer zendelingen ondersteuning kunnen genieten. Per geval wordt bekeken of het noodfonds kan worden ingeschakeld om zendelingen te ondersteunen. Het gaat hierbij nadrukkelijk om situaties waar een verzekering geen dekking had kunnen bieden. U kunt aanspraak maken op het noodfonds als u als een member bent van EZA Verzekeringen. Neem contact op met EZA Verzekeringen om een afspraak te maken of advies in te winnen over de beste verzekering in uw situatie. Alle rechten en plichten zijn voorbehouden aan de directie.

Vrijblijvend advies over vertrek naar het buitenland is gratis.

Logisch toch?