Alle informatie over zendingswerk, op één plek!

Wereldwijd werken Nederlandse zendelingen met veel passie en toewijding aan de groei van het Koninkrijk. Er komt nogal wat kijken bij zendingswerk: een TFC, een stabiele achterban, fondsenwerving, kennis over de andere cultuur, je pensioen, veiligheid en nog veel meer. Het Zending Informatie Platform is dé plek waar kennis over al deze onderwerpen samenkomt. Zo hoeft u minder tijd te spenderen aan het zoeken naar antwoorden. Tijd die goed kan worden besteed aan de voortzetting van uw missie!

Ga direct naar het Zending Informatie Platform

ZIP Kennisbank

Een online kennisbank, gevuld met informatie over alle aspecten rondom zending. Met artikelen geschreven door experts uit christelijke stichtingen en het bedrijfsleven.

ZIP Community

De community is een online ontmoetingsplek voor zendelingen, stichtingmedewerkers en Thuis Front Commissies (TFC’s). Bezoekers kunnen informatie uitwisselen en elkaar helpen. Door strenge controle bij aanmelding blijft de community exclusief voor zendelingen en hun achterban.

Het verhaal van Jefta:
Jefta staat op het punt te vertrekken als zendeling naar Haïti. Hij is van plan anderhalf jaar te blijven. Dit is de eerste keer dat hij als zendeling in het buitenland werkzaam zal zijn en hij heeft geen idee wat hij allemaal moet regelen voordat hij vertrekt. Via het Zending Informatie Platform ontdekt hij waar hij aan moet denken. Met relevante en actuele artikelen, gepubliceerd door verschillende bedrijven en stichtingen, vindt hij zijn weg door het doolhof van verplichtingen en handigheden. Daarnaast komt hij in contact met stichtingen waarmee hij kan samenwerken op Haïti.

Hij meldt zich aan als zendeling bij de ZIP Community, waar hij online een zendingsgezin ontmoet dat al in Haïti werkzaam is. Zij kennen het land inmiddels goed en kunnen Jefta helpen wegwijs te worden in de cultuur van Haïti.

Het verhaal van Judith:
Judith heeft vijf jaar op de Filipijnen gewerkt met kinderen die leven op de vuilnisbelten van Manilla. Ze is door haar ervaring heel anders naar het leven gaan kijken. Nu is het tijd om terug te keren naar Nederland. Maar in vijf jaar is er veel veranderd in Nederland. Ze verwacht dat de terugkeer een groot effect hebben op haar psychologische gesteldheid. De drukte, het materialisme en al die regels in Nederland, dat vereist een goede voorbereiding.

Via het ZIP komt ze in contact met organisaties die haar goed kunnen begeleiden.