Ontdek de unieke verzekering speciaal voor zendelingen

Vraag direct een adviesgesprek aan

Zorgeloos op reis met EZA Expat pakket

Wanneer je voor een lange periode in het buitenland verblijft dien je je uit te schrijven uit het Basisregistratie Personen (BRP), hierdoor vallen regelingen weg die als je in Nederland woont en werkt als vanzelfsprekend worden beschouwd. Om voor belangrijke zaken in het buitenland verzekerd te zijn is het EZA Expat pakket ontwikkeld.

In dit pakket vind u alle dekkingen nodig voor een zorgeloos verblijf in het buitenland, denk hierbij aan de zorgverzekering, arbeidsongeschiktheidsverzekering, extra vliegreis, rechtsbijstand, particuliere aansprakelijkheid en meer.

U heeft al een ziektekostenverzekering vanaf € 689 euro per jaar!

Bekijk alle verzekeringen in het EZA Expat Pakket

Bestel het gratis informatieboekje

We hebben alle informatie over verzekeringen gebundeld in een handig boekje. Bestel “Zending Verzekerd” gratis.

Bestel het boekje direct

De premie is voordelig dankzij de collectieve verzekering
voor zendelingen.”

Hoe lang gaat u naar het buitenland

Ik weet nog niet hoe lang ik weg blijf

Members van EZA Verzekeringen hebben veel voordeel!

Alle informatie voor zendelingen op één plek

Op het Zending Informatie Platform vindt u alles wat u moet weten voor, tijdens en na uw missie.

Ontdek het Zendelingen Informatie Platform

Noodfonds voor uitzonderlijke situaties

Het EZA Verzekeringen Noodfonds is opgericht voor acute, uitzonderlijke noodgevallen.

Bekijk wat dit voor u betekent

Dekking van het Eza Expat pakket

In het Eza Expat pakket kunt u kiezen welke dekkingen u wilt verzekeren. Het standaard aanbod bevat onder andere:

 • ziektekosten
 • arbeidsongeschiktheid
 • persoonlijke ongevallen
 • tandheelkundige hulp
 • vervoer stoffelijk overschot
 • s.o.s. hulpverlening
 • extra vliegreis
 • reisbagage
 • rechtsbijstand
 • inboedel
 • opslag achterblijvende inboedel
 • kostbaarheden
 • instrumenten
 • particuliere aansprakelijkheid
 • gezinsongevallen

Wij geven u graag advies over alle mogelijkheden die er zijn. Voor een vrijblijvend adviesgesprek en/of het aanvragen van ons gratis handige boekje “Zending verzekerd” kunt u contact met ons opnemen via info@ezaverzekeringen.nl

Dekking ziektekostenverzekering

EZA Verzekeringen biedt een wereldwijde ziektekostenverzekering aan die over het algemeen dezelfde dekking biedt als de basiszorgverzekering in Nederland.

Repatriëring
Een onderdeel van de dekking van de ziektekostenverzekering is de zogenaamde repatriëring. Onder repatriëring wordt onder meer verstaan de reiskosten naar en vanuit Nederland als mocht blijken dat in het land waar men werkt onvoldoende mogelijkheden zijn tot ziekenhuisbehandeling of niet-klinische behandeling. Er is wel een medisch rapport nodig om de noodzaak hiervoor aan te geven.

Om teleurstellingen te voorkomen is het verstandig bij repatriëring altijd eerst contact op te nemen met de Alarmcentrale. Zo kan worden beoordeeld of de repatriëringskosten onder de dekking vallen. Alleen als toestemming voor repatriëring wordt gegeven, is de kostenvergoeding gegarandeerd. Vanzelfsprekend geldt bovenstaande niet in noodsituaties.

Als er sprake is van een niet-medische repatriëring, bijvoorbeeld bij een burgeroorlog, dan moet goed duidelijk zijn hoe je moet handelen (zijn er hierover afspraken met de TFC, uitzendende organisatie, veldleiding, etc.?). Bij niet-medische repatriëring vergoedt de ziektekostenverzekering de repatriëring niet.SOS Medical Security Passport
In de ziektekostenverzekering is ook een SOS-dekking opgenomen, waardoor actieve hulp kan worden geboden, voor vervoer van de patiënt kan worden gezorgd en zo nodig overal ter wereld eigen ambulancevliegtuigen worden ingezet.Vervoer stoffelijk overschot
Mocht je onverhoopt komen te overlijden in het buitenland, dan is het vervoer van het stoffelijk overschot naar Nederland eveneens verzekerd.Molest
De ziektekostenverzekering dekt verder het zogenaamde molestrisico. Dit is het risico dat je gezondheid loopt bij (burger)oorlogen, rellen, explosies en dergelijke.

Tandartskosten
Tandartskosten zijn niet meeverzekerd in de ziektekostenverzekering. EZA Verzekeringen adviseert dan ook om vlak voor vertrek een bezoek te brengen aan de tandarts en eventuele problemen te laten verhelpen.

Tandartskosten kunnen tegen een premieverhoging wel apart worden bijverzekerd. Je moet je dan wel afvragen of de premieverhoging opweegt tegen de te verwachten tandartskosten.

De tandartskostenverzekering biedt een uitgebreide dekking. Nagenoeg alle tandheelkundige behandelingen zijn verzekerd. Van tevoren moet je tandarts een gebitsstatus formulier invullen en moet er een zogenaamde ‘bitewing-foto’ worden gemaakt. Het ingevulde formulier moet samen met de foto aan EZA Verzekeringen worden gestuurd. Na acceptatie van de verzekering worden de keuringskosten en de foto vergoed volgens de voorwaarden.

Alarmcentrale

Onze alarmcentrale is 24/7 wereldwijd bereikbaar. U krijgt altijd een Nederlands sprekende medewerker aan de lijn.

Lees meer over de alarmcentrale

Veiligheid

Wij begrijpen dat onze verzekerden soms werkzaam zijn in gevaarlijke landen. Veiligheid staat daarom voorop.

Reviews

“We bestaan om dienstbaar te zijn aan zendelingen, daarom horen we graag hoe we onze diensten kunnen verbeteren.”

Behulpzaam en vriendelijk. Het gaat EZA om de juiste verzekering voor onze situatie, niet om het zoveel mogelijk verkopen. Zeer prettig!

Jan Jansen (Indonesië)

Uitstekende service! Ik ben al enkele jaren verzekerd vanuit Alexandria. EZA Verzekeringen is altijd goed bereikbaar. Ik heb mijn vragen altijd kunnen stellen. De nieuwe diensten zijn een welkome toevoeging.

Jacob Schoonhoven (Egypte)

Alles wat ik nodig had is gedekt. Ik wist niet zeker of ik een inboedelverzekering moest afsluiten. De adviseur had goede argumenten om het wel op een passende manier te regelen.

Saskia Blaak (Tanzania)

Een goede verzekering in 3 stappen

Neem contact op met onze adviseur

Bepaal tijdens een adviesgesprek wat u wilt verzekeren

Denk rustig na en sluit de verzekering af wanneer het u uitkomt

Ik kies voor een goede verzekering