Goed verzekerd tijdens een stage in het buitenland

Een stage in het buitenland is een leuke uitdaging, verbetert je internationale competenties en staat ook nog goed op je cv. Natuurlijk hoop je dat alles vlekkeloos verloopt maar er is altijd een kans dat er iets vervelends gebeurt, daarom is het prettig dat je goed verzekerd vertrekt.

Bestel het gratis informatieboekje

Voor iedereen die voor studie of stage naar het buitenland vertrekt hebben wij alle informatie over verzekeringen gebundeld in een handig boekje. Bestel “Expat Verzekerd!” nu gratis.

Bestel het boekje direct

“De Special ISIS reisverzekering van EZA Verzekeringen is speciaal voor reizen en bijzondere activiteiten in het buitenland, zoals (vrijwilligers) werk. Geschikt voor langer verblijf in het buitenland (tot max. 4 jaar).”
Waarom verzekeren?
Stage werkgevers bieden doorgaans geen goede verzekering of ze bieden een verzekering die alleen geldig is als je aan het werk bent. Vaak geeft een reguliere reis en/of zorgverzekering helemaal geen dekking voor stage in het buitenland.
Meestal worden binnen een verzekering specifieke werkzaamheden niet gedekt. Bij werk, stage of vrijwilligerswerk waarbij je meer dan € 150,00 per maand ontvangt mag je officieel niet je nederlandse zorgverzekering aanhouden er is dan een speciale verzekering nodig die ook zorg in het buitenland volledig dekt.Kun je stage lopen in het buitenland met een doorlopende reisverzekering?
Nee, reisverzekeringen zijn bedoeld voor recreatieve reizen, hiervan is geen sprake wanneer je stage loopt. Het is voor een reisverzekering ook een vereiste dat je een Nederlandse zorgverzekering hebt, deze komt vaak te vervallen wanneer je in het buitenland verblijft.Mag je een Nederlandse zorgverzekering eigenlijk wel aanhouden?
Het aanhouden of stopzetten van de Nederlandse zorgverzekering als je naar het buitenland gaat is gebonden aan allerlei wetten en regels, dit kun je niet zelf bepalen. Wanneer je in het buitenland drie maanden of langer betaald werk doet, en meer dan € 150,00 per maand ontvangt dan is dat een reden om de zorgverzekering stop te zetten. Ook wanneer je bent uitgeschreven uit de Basisregistratie Personen. Dit dien je te doen wanneer je langer dan 8 maanden per jaar in het buitenland verblijft.
En heb ik dan wel voldoende dekking wanneer ik de Nederlandse zorgverzekering mag aanhouden?
Je hebt recht op wereldwijd onvoorziene spoedeisende medische zorg, toch biedt deze verzekering in het buitenland vaak onvoldoende dekking, omdat:
De kosten doorgaans vergoed worden tot slechts 100% van het nederlandse tarief – terwijl de kosten in het buitenland vaak vele malen hoger liggen. De kosten die niet direct samenhangen met de behandeling, zoals een reddingsoperatie of vervoer naar het ziekenhuis, worden niet vergoed in de basisverzekering.Hiervoor hebben we een speciale verzekering van de Goudse, de EZA Special ISIS

  • flexibele reisduur en eenvoudige verlenging, tot 4 jaar.
  • vele soorten stage en bijbaantjes verzekerd, zonder dat je daarvoor een toeslag betaalt. Je hoeft vooraf niet exact te weten wat je wanneer gaat doen.
  • vergoeding van spoedeisende medische hulp tot aan de kostprijs, zelfs wanneer je geen Nederlandse zorgverzekering mee hebt.
  • Wereldwijd netwerk van de Goudse en je kunt 24/7 beroep doen op de bijbehorende ervaren Alarmcentrale.
    voldoet ook aan de eisen van het J1-visum.

Je gaat naar landen waar ‘goede zorg’ heel wat anders betekent dan je gewend bent.

Ongevallen verzekerd

Met de Special ISIS verzekering komt je altijd veilig thuis. Als het nodig is om in Nederland behandeld te worden dan betalen wij jouw vliegreis!

Kies deze reisverzekering

Past deze verzekering bij jou?

Hoe lang je naar het buitenland gaat is bepalend voor de verzekering die je kunt afsluiten. Wij adviseren je graag over de mogelijkheden.

Vraag ons kosteloos om advies

Heeft u vragen of wilt u de Special ISIS reisverzekering afsluiten? Laat het ons weten via onderstaand contactformulier: