Historie EZA Verzekeringen

De geschiedenis van EZA Verzekeringen gaat terug naar stichting EZA (nu MissieNederland) waar er werd gezocht naar manieren om zendelingen beter te kunnen assisteren. Er was een groot verlangen om zendingswerkers zekerheid te bieden in het geval dat er bij het thuisfront of op missie een medische noodsituatie zou ontstaan.

Door verzekeringsexperts in dienst te nemen die naast verzekeringen voor zendelingen ook kerken en stichtingen goed konden adviseren op het gebied van bestuursrechtelijke- en materiaalverzekeringen, kon EZA Verzekeringen een grotere groep christelijke initiatieven ondersteunen.

EZA Verzekeringen is later een op zichzelf staande organisatie geworden. De expertise in het verzekeren van zendelingen bleef in de afgelopen jaren zijn wij ons werk gaan verbreden naar andere doelgroepen, zoals expats en emigranten. Zij kunnen profiteren van de kennis die wij hebben opgedaan in het zendingswerk.

EZA Verzekeringen blijft in haar kern een adviseur van christelijke organisaties en initiatieven. Zo kunnen zendelingen, kerken en christelijke stichtingen EZA Verzekeringen Member worden. Daarmee krijgen zij extra ondersteuning in de uitvoering van hun missie.

Onze visie

EZA ondersteunt bevlogen mensen. Zij vliegen de hele wereld over om hun ambities na te streven of om aan de slag te gaan met een missie. Wij vinden het fantastisch dat zoveel mensen betrokken zijn bij belangrijke kwesties in de wereld, maar we geloven ook dat dit persoonlijk zorg en welzijn niet in de weg mag staan. Wij ondersteunen bevlogen mensen door het bieden van goede informatievoorziening rondom vertrek uit en en terugkeer naar Nederland. Daarbij bieden we ook een volledige (en betaalbare) zorgverzekering zodat men waar ook ter wereld naar Nederlandse maatstaven kan worden behandeld.

Wilt u alstublieft velden met een * invullen?